Werkprogramma 2019

WERKPROGRAMMA 2019

Extra versnelling
In 2019 heeft POM de ambitie om nog een versnelling hoger te schakelen. POM Limburg heeft in 2018 gebouwd aan een stevige basis waarop de werking steunt. In de komende periode zetten we nog meer in op doelgerichte acties ter ondersteuning van de Limburgse en lokale economie.

  • Samenwerken: Samen met bedrijven, kennisinstellingen en lokale overheden zetten we concrete projecten op die rechtstreeks inspelen op de ondersteuning van het ondernemerschap of op de ontwikkeling van alle talenten voor onze arbeidsmarkt.
  • Doelgericht versnellen: POM Limburg zet in 2019 acties op die effect hebben op de duurzame ontwikkeling en versterking van de Limburgse economie. In het scheppen van de juiste randvoorwaarden wil POM Limburg volgend jaar nog een tand bijsteken door een rol op te nemen in mobiliteitskwesties, energievraagstukken, onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden …

Ambitieus jaarprogramma brengt POM Limburg in stuurcabine van Limburgse economische sneltrein
Limburg mag niet op haar lauweren rusten. De geglobaliseerde economische trein dendert aan een snelvaart verder en we moeten als provincie zorgen dat we voldoende uitgerust zijn om op die trein te springen. Sterker nog, het moet onze ambitie zijn om in de stuurcabine van die trein te zitten en op welbepaalde domeinen een vooraanstaande economische rol op te nemen binnen Vlaanderen en de Euregio. POM Limburg geeft alvast het goede voorbeeld met dit ambitieuze jaarprogramma.

Lees hier het volledig werkprogramma van 2019

WERKPROGRAMMA 2017-2018

images/cover-werkprogramma-najaar-2017-2018-b-280.jpgLimburg, economische versnellen, de nieuwe baseline van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg is de perfecte samenvatting van de vernieuwde werking. Door het stimuleren van samenwerking in platformen en projecten treedt POM Limburg op als centrale actor om de Limburgse bedrijven en streken een economische voorsprong te bieden. Het is een belangrijke taak voor POM Limburg om de juiste randvoorwaarden te creëren waardoor bedrijven alle groeikansen krijgen. De vernieuwde werking van POM Limburg is daarom gebaseerd op drie nauw met elkaar verbonden domeinen, nl.:

  • Het verzekeren van voldoende en kwalitatief hoogstaande ruimte om te ondernemen in Limburg.
  • Het opzetten van ‘communities’ in economische sectoren die voor Limburg van groot belang zijn.
  • Het verzamelen en verspreiden van kennis over de Limburgse economie.

Het druk gevulde, actiegerichte werkprogramma voor het najaar van 2017 en voor 2018 bevat 24 zeer concrete projecten en 8 platformen.

U kan het Werkprogramma van POM Limburg voor het najaar van 2017 en 2018 hier downloaden.


  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.