Terug naar overzicht LRM presenteert mobiliteit van de toekomst op Terhills

Tegen 2022 zullen bezoekers van vakantiepark Terhills vervoerd worden met zelfrijdende shuttles. Het startschot van dat innovatieproject van Limburgse investeringsmaatschappij LRM, De Lijn en onderzoekscentrum Flanders Make werd afgelopen week gegeven. 'Smart Mobility Terhills' krijgt financiële steun van EFRO en de Vlaamse overheid.

De ambitie van het project is duidelijk: een vervoerssysteem ontwikkelen waarbij zelfrijdende shuttles zonder veiligheidssteward een traject van 2,5 km kunnen afleggen, heen en weer. Terhills wordt op die manier een multimodale proeftuin waar nieuwe voertuigen, technologieën, infrastructuur en diensten getest kunnen worden in een gecontroleerde en veilige omgeving. De vervoersmiddelen worden via een mobiliteitsapp ter beschikking gesteld van gasten en dagjestoeristen.

Gedeputeerde voor economie en POM-voorzitter Tom Vandeput: "De mobiliteit van de toekomst, één van de ambities van SALKturbo, wordt op Terhills gecreëerd. De complexe technologie van autonoom vervoer wordt op unieke wijze getest en krijgt een grote impuls. Bovendien is dit soort 'interne mobiliteit' inspirerend voor POM, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsterreinen. Limburg pioniert hier met slimme mobiliteitsoplossingen en zet zich andermaal als innovatieve regio op de kaart."

Lees meer

  • 10-05-2021
  • Thema's

    • Ruimte
    • Sectoren
  • Deel dit artikel via


  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

Contactinformatie

Corda Campus, gebouw 6B
Kempische Steenweg 303/bus 101
B-3500 Hasselt
T +32 (0)11 300 100

info@pomlimburg.be
Routebeschrijving
Disclaimer
Privacy

Contactformulier

Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.