Terug naar overzicht Welke impact heeft het Biden-tijdperk op de Europese en Limburgse economie?

Grote veranderingen in de wereld hebben vooral een impact op open regio's. Limburg hoort daarbij.

Zo heeft ook de internationale machtspolitiek economische gevolgen voor onze provincie. President Biden zweert het harde protectionisme van Trump af, maar houdt tegelijk ook vast aan meer politieke sturing. En ook in China is het economisch nationalisme springlevend.

De eerste honderd dagen van Biden staan bol van nieuwe beleidsinitiatieven. Hij legde het grootste investeringsplan in generaties op tafel. Welke kansen bieden die ontwikkelingen voor de trans-Atlantische betrekkingen? Hoe wapenen we ondernemers in deze wereld? En vooral: hoe bereiden we Limburg voor op de nieuwe machtspolitiek?

Professor Jonathan Holslag bracht op uitnodiging van VLEVA, de provincie Limburg en VOKA Limburg een boeiende keynote lecture over de uitdagingen en kansen van de Europese en Limburgse economie in het Biden-tijdperk. Onze directeur Noël Slangen ging met hem in interactie.

Professor Holslag: "We hoeven niet noodzakelijk een speelbal te zijn, ons lot hangt voor een groot deel van onszelf af. De oorzaak van de uitdaging ligt niet bij de ambitie van de Amerikanen en de Chinezen, dat is in het gegeven van de geopolitiek perfect normaal. Wat we kunnen doen is de lokale verankering bewerkstelligen, dat wil zeggen goed gaan inzetten op beloftevolle innovatieve bedrijven en daarbij vanuit onze financiële hefbomen die er zijn, extra steun gaan bieden. We moeten ook grote infrastructuurprojecten als hefboom gebruiken om innovatie en lokaal ondernemerschap te ondersteunen.'

  • 10-05-2021
  • Thema's

    • Sectoren
  • Deel dit artikel via


  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

Contactinformatie

Corda Campus, gebouw 6B
Kempische Steenweg 303/bus 101
B-3500 Hasselt
T +32 (0)11 300 100

info@pomlimburg.be
Routebeschrijving
Disclaimer
Privacy

Contactformulier

Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.