Terug naar overzicht Vijf bureaus geselecteerd voor ontwerpwedstrijd Campus Diepenbeek

De plannen voor Campus Diepenbeek krijgen steeds concreter vorm. POM Limburg deed via de Vlaamse Bouwmeester een open oproep voor de ontwikkeling van de toegangspoort naar de campus. Daaruit werden vijf ontwerpteams geselecteerd. In het voorjaar van 2022 valt hierrond de beslissing.

Campus Diepenbeek wordt één van de belangrijkste kruispunten in Limburg, met ruimte voor onderwijs, onderzoek, bedrijvigheid en recreatie. Het ambitieuze masterplan - dat een blik werpt op 2050 - werd de afgelopen jaren met POM Limburg als regisseur ontwikkeld, en krijgt nu steeds concreter vorm. Gedeputeerde voor economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “Qua timing zitten we volledig op schema. Het doel is om BioVille 2 te openen in 2023, en het poortgebouw en de bijkomende gebouwen in 2024. Dit jaar zetten we al enkele grote stappen. Zo rondden we de topografische meting af en lanceerden we een ontwerpwedstrijd met de Vlaamse Bouwmeester.”

Vlaamse Bouwmeester
POM Limburg lanceerde eerder dit jaar een ontwerpwedstrijd in samenwerking met de Vlaamse Bouwmeester. Via de wedstrijd gaat POM op zoek naar een multidisciplinair, creatief team. Dit voor het ontwerp van het hoge poortgebouw, het parkeergebouw en de voetgangersbrug hiertussen. Tom Vandeput: “Uit de twintig ingediende offertes selecteerden we vijf internationale, hoogwaardige teams. Daaruit zal één winnaar uit de bus komen, die het ontwerp voor het poortgebouw voor zijn rekening zal nemen. De definitieve beslissing valt in het voorjaar van 2022. Vooral beeldkwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid zijn hierin beslissende factoren.”

Meer info

 • 13-12-2021
 • Thema's

  • Deel dit artikel via


    Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

  Contactinformatie

  Corda Campus, gebouw 6B
  Kempische Steenweg 303/bus 101
  B-3500 Hasselt
  T +32 (0)11 300 100

  info@pomlimburg.be
  Routebeschrijving
  Disclaimer
  Privacy

  Contactformulier

  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
  POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.