Terug naar overzicht Veilig werken bij POM Limburg dankzij nieuwste technologieën

Zodra op kantoor werken opnieuw toegestaan is, zullen de medewerkers van POM Limburg dat in de veiligste omstandigheden kunnen doen. POM installeerde slimme sensoren van het Limburgse bedrijf Calculus in haar kantoren op Corda Campus. De apparaten meten onder andere het CO²-gehalte in een ruimte.

In september vorig jaar investeerde POM Limburg al in SafeDistance-apparaten voor haar medewerkers, die automatisch een geluidssignaal geven wanneer er onvoldoende afstand gehouden wordt. Dit wordt nu aangevuld met hoogtechnologische meetapparatuur. Preventieadviseur Ann-Sophie Bakkers: “We zochten slimme CO²-meters en vonden die bij de Limburgse firma Calculus. Naast het CO²-gehalte meten de sensoren ook het vochtgehalte, het licht en de temperatuur van een ruimte. Op die manier verhogen we niet alleen de veiligheid van onze medewerkers, maar ook het algemene comfort.”

Innovatieve technologie
De firma Calculus uit Zutendaal is gespecialiseerd in innovatieve, digitale oplossingen voor de meest uiteenlopende vraagstukken. Zo ook slimme sensoren, die geraadpleegd kunnen worden via een handig dashboard. CEO van Calculus Rob van Dun: “Binnenklimaatdata omzetten naar inzichtelijke resultaten die men steeds live kan opvolgen is één van de essentiële zaken om medewerkers en bezoekers opnieuw veilig te ontvangen. Zowel in België als in de buurlanden worden we vanuit onze expertise betrokken bij initiatieven die de economie zo snel mogelijk terug draaiende moeten krijgen. We zijn blij om ook voor POM Limburg een goede bijdrage te kunnen leveren.” De sensoren zijn gebouwd met de nieuwste technologie. Sectormanager digitalisering Nele Buysmans: “Digitalisering van de Limburgse economie is één van de speerpunten van onze werking. We vinden het dan ook belangrijk om technologie in onze eigen dagelijkse werking te implementeren.”

  • 06-05-2021
  • Thema's

    • Sectoren
  • Deel dit artikel via


  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

Contactinformatie

Corda Campus, gebouw 6B
Kempische Steenweg 303/bus 101
B-3500 Hasselt
T +32 (0)11 300 100

info@pomlimburg.be
Routebeschrijving
Disclaimer
Privacy

Contactformulier

Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.