Terug naar overzicht Zelf aan de slag met economische data over Limburgse economie

Zelf accurate economische data over Limburg en haar gemeenten opzoeken is vanaf nu kinderspel. Tal van bestaande economische data die tot nu toe verspreid raadpleegbaar waren, zijn verzameld en toegevoegd aan www.limburg.incijfers.be.

Betrouwbare en officiële data
Wil jij weten hoeveel zelfstandigen in bijberoep jouw gemeente telt? Of hoeveel bedrijven met meer dan 50 werknemers in jouw gemeente gevestigd zijn? Ben je geïnteresseerd in het aantal pendelaars dat dagelijks in jouw gemeente komt werken? Wil je weten hoeveel ondernemingen in jouw gemeente zijn opgestart of failliet zijn gegaan? Al deze info, en veel meer, kan je vanaf nu met slechts enkele kliks eenvoudig en gratis raadplegen.

Deze verzamelde data zijn altijd officiële cijfers afkomstig van erkende instanties en kunnen vanaf nu, voor zover beschikbaar, gemakkelijk gefilterd worden tot de schaal van jouw stad of gemeente. Alle cijfers inzake arbeidsmarkt en ondernemerschap zijn tot op gemeentelijk niveau beschikbaar.

Meten is weten
Het online cijferaanbod op www.limburg.incijfers.be is een belangrijke ondersteuning voor Limburgse beleidsmakers, ondernemers en socio-economische actoren in hun strategisch beslissingsproces. Door de cijfers te centraliseren op één website wordt heel wat tijd, energie en geld gewonnen in het verkrijgen van socio-economische inzichten. Je kan op de website ook automatisch en naar eigen smaak grafieken, tabellen of kaarten opmaken of jouw gemeente vergelijken met andere gemeenten, Limburg of Vlaanderen.

De uitbreiding van de bestaande provinciale website www.limburg.incijfers.be kwam tot stand door de samenwerking tussen de dienst Data & Analyse van Provincie Limburg en de Kenniscel van POM Limburg.

Andere data en cijfers?
Ben je op zoek naar andere specifieke socio-economische cijfers voor Limburg en haar gemeenten? Kan je ze niet terugvinden op limburg.incijfers.be? Aarzel niet om contact op te nemen met de Kenniscel van POM Limburg.

Probeer het zelf uit op: www.limburg.incijfers.be

  • 15-01-2019
  • Thema's

    • Kennis
  • Deel dit artikel via


  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

Contactinformatie

Corda Campus, gebouw 6B
Kempische Steenweg 303/bus 101
B-3500 Hasselt
T +32 (0)11 300 100

info@pomlimburg.be
Routebeschrijving
Disclaimer
Privacy

Contactformulier

Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.