Terug naar overzicht Rudi Roex volgt Pascal Vranken op als voorzitter van het Logistiek Platform Limburg

“Limburg is vandaag een logistieke topregio in Europa. Als we die positie willen behouden, moeten we volop de kaart trekken van innovatie en digitalisering in de sector. Smart Port Limburg speelt daarin een centrale rol”, aldus de kersverse voorzitter van het Logistiek Platform Limburg Rudi Roex. Hij volgt in die functie Pascal Vranken op, die op zijn beurt de titel van ere-voorzitter van het Logistiek Platform Limburg kreeg.

POM Limburg coördineert reeds jarenlang het Logistiek Platform Limburg (LPL), waarin vertegenwoordigers van het logistieke bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheidsorganisaties de krachten bundelen om strategische ondersteuning te bieden aan de ontwikkeling van logistiek en logistieke processen in Limburg. Gedeputeerde voor Economie en voorzitter POM Limburg Tom Vandeput: “De logistieke sector stelt in onze provincie 25.000 mensen te werk en is goed voor ruim één tiende van de bruto toegevoegde waarde van Limburg. Bovendien beschikt Limburg over sterke troeven voor een verdere groei van de sector, denk maar aan de centrale ligging in Noordwest-Europa. Daarom beschouwen we logistiek als een speerpuntsector, die we vanuit de POM de nodige ondersteuning en groeikansen willen bieden. Onder Pascal Vranken werd het fundament gelegd voor Smart Port Limburg, dat zal uitmonden in een ware logistieke campus in Limburg. Met Rudi Roex als voorzitter zorgen we ook voor continuïteit binnen het SALKturbo-proces, want Rudi is samen met Ann Neven ook SALKturbo-ambassadeur voor Mobiliteit.”

Smart Port Limburg

Pascal Vranken, CCO bij H.Essers, was meer dan 6 jaar voorzitter van het LPL en werd nu benoemd tot ere-voorzitter. Hij maakte onder meer werk van flexibele arbeidsorganisatie in de sector, begeleiding van Limburgse bedrijven inzake e-commerce en grensoverschrijdende samenwerking en promotie inzake logistieke opleidingen. Maar het belangrijkste aandachtspunt dat hij op tafel legde, was de realisatie van Smart Port Limburg. Dat is niet alleen de noemer voor de branding van Limburg als logistieke topregio, maar moet op termijn ook resulteren in een incubator en demonstratiecentrum voor de logistieke sector. Pascal Vranken: “Het Logistiek Platform Limburg heeft de afgelopen jaren zeer constructief samengewerkt, wat geresulteerd heeft in een aantal mooie realisaties en ambitieuze plannen voor de toekomst van de sector in Limburg. Ik wil alle leden van het platform daarvoor van harte bedanken en ik ben ervan overtuigd dat mijn opvolger zijn rol met verve zal vervullen. Zelf blijf ik actief lid van het platform en blijf ik mij inzetten voor de versterking van logistiek in Limburg.”

SALKturbo

Rudi Roex, CEO e-llis, is zijn voorganger zeer erkentelijk voor het geleverde werk en wil verder gaan op de ingeslagen weg. Roex is ook één van de twee ambassadeurs van de werktafel Mobiliteit in het nieuwe economische actieplan voor Limburg SALKturbo. “De doelstelling is om Limburg verder uit te bouwen tot een aantrekkelijke vestigingsplaats in de logistiek. Enerzijds door nieuwe logistieke bedrijven aan te trekken en anderzijds door de bestaande logistieke bedrijvigheid in Limburg nog steviger te verankeren en op die manier tot een duurzame tewerkstelling te komen. Innovatie en digitalisering staan centraal in die strategie en Smart Port Limburg moet hiervoor de referentie worden. Daarnaast liggen er in de SALKturbo werktafel Mobiliteit een aantal concrete ideeën op tafel die o.a. gericht zijn op de optimalisering van het goederentransport. Ik ben dan ook erg gemotiveerd om samen met alle partners in het Logistiek Platform onze provincie verder op de kaart te zetten als de logistieke hotspot in Europa.”

  • 25-06-2020
  • Thema's

    • Sectoren
  • Deel dit artikel via


  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

Contactinformatie

Corda Campus, gebouw 6B
Kempische Steenweg 303/bus 101
B-3500 Hasselt
T +32 (0)11 300 100

info@pomlimburg.be
Routebeschrijving
Disclaimer
Privacy

Contactformulier

Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.