Terug naar overzicht Provincie Antwerpen, Provincie Oost-Vlaanderen, Provincie Vlaams-Brabant, POM Limburg, POM Antwerpen, Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade ondersteunen internationalisering naar China

De Vlaamse cleantechbedrijven kunnen heel wat knowhow aanleveren voor de verduurzaming van de Chinese economie. De provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappijen Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen, Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade bundelen de krachten om bedrijven te ondersteunen in deze expansiemarkt.

Net zoals Vlaanderen focust China vastberaden op toekomstgerichte en doeltreffende oplossingen om zijn steden en industrie duurzamer te maken. Een berg kansen voor onze Vlaamse cleantechsector, die heel wat knowhow en innovatieve technologie herbergt. Vaak gaat het om kleine en/of zeer jonge bedrijven en kmo’s. Voor deze bedrijven is internationaliseren niet steeds evident. Bovendien is ondernemen in China niet altijd vanzelfsprekend door de taal, de andere bedrijfs-, handels- en vertrouwenscultuur en nog heel wat andere te nemen hindernissen. De COVID-19-pandemie maakt reizen en het opstarten van nieuwe projecten of samenwerkingen er bovendien niet gemakkelijker op.

Provincie Antwerpen, Provincie Oost-Vlaanderen, Provincie Vlaams-Brabant, POM Limburg, POM Antwerpen, Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade bundelen verder hun krachten om expansie naar China toch mogelijk te maken. Wat startte als een EFRO-project (I²PCC, Interprovinciaal Internationaliseringsproject China Cleantech), krijgt nu een doorstart voor duurzame ondersteuning binnen een platform waarop cleantechbedrijven gratis een beroep kunnen doen.

Elke Vlaamse provincie heeft al verschillende jaren een band met Chinese regio’s en ook Flanders Investment & Trade is er vertegenwoordigd met drie kantoren. Via deze netwerken kunnen cleantechbedrijven in hun expansie in China begeleid en ondersteund worden.

De zes partnerregio’s van de Vlaamse Provincies zijn Shaanxi, Chongqing, Chengdu, Hebei, Guangdong en Zhejiang. In deze regio’s liggen er heel wat kansen voor de Vlaamse cleantechsector. Maar ook in andere regio’s is er nood aan oplossingen in cleantech. U kunt in heel China steeds beroep doen op de dienstverlening van Flanders Investment & Trade (kantoren in Beijing, Shanghai en Guangzhou).

Op www.cleantechroutechina.be staat heel wat informatie samengebundeld over de Chinese markt, opportuniteiten voor cleantechbedrijven, ervaringen en tips & tricks. De zeven partners bieden niet enkel online informatie aan, maar helpen de cleantechbedrijven ook bij concrete opportuniteiten en matchmaking en bieden hen ondersteuning in de verschillende regio’s in China.

Wil je individueel advies om je cleantechbedrijf in China op de kaart te zetten? Neem contact op met één van onze Cleantech Route China-antennes:

In 2021 wordt de cleantechroute China erg concreet met een begeleidingstraject in groep en een cleantechbezoek naar China voor de bedrijven die de stap willen zetten: hou de website www.cleantechroutechina.be in het oog voor meer info in de komende weken.

I²PCC is een gezamenlijk project van de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, POM Antwerpen en POM Limburg in samenwerking Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ondersteunt dit project met een financiële bijdrage van 193.198,00 euro.

 • 09-12-2020
 • Thema's

  • Deel dit artikel via


    Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

  Contactinformatie

  Corda Campus, gebouw 6B
  Kempische Steenweg 303/bus 101
  B-3500 Hasselt
  T +32 (0)11 300 100

  info@pomlimburg.be
  Routebeschrijving
  Disclaimer
  Privacy

  Contactformulier

  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
  POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.