Terug naar overzicht POM Limburg zoekt start-ups voor Chinese pitchwedstrijd

POM Limburg zet Limburgse start-ups aan om deel te nemen aan de Chinese THero Pitching-competitie, dat is één van ’s werelds grootste pitchwedstrijden voor start-ups die de Chinese markt op willen. De competitie wordt in november georganiseerd door de internationale accelerator Brinc in samenwerking met lokale instanties en biedt jonge, innovatieve techbedrijven de kans om voet aan grond te krijgen in China. De winnaar ontvangt een geldprijs en kantoorruimte.

De China Desk van POM Limburg is sinds 2015 verbonden met Guangdong, de zusterprovincie van Limburg in China. Internationale accelerator, incubator en investeerder Brinc organiseert in november, samen met het Tianhe districtsbestuur van Guangzhou, de vierde editie van de THero Pitching-competitie. Gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “THero brengt bedrijven, investeerders en overheden samen in hun zoektocht naar nieuw talent en investeringsopportuniteiten. Het is een belangrijke competitie voor start-ups die voet aan grond willen in China. Via onze POM-antennes, die start-ups connecteren met het bestaande ecosysteem, zet POM Limburg hier dan ook graag haar schouders mee onder.”

Extra begeleiding als trigger
Start-ups zijn jonge bedrijven met vernieuwende ideeën, die gebruikmaken van nieuwe technologie en gericht zijn op snelle groei. De voordelen voor een deelname aan THero zijn legio: ze kunnen kennis opbouwen over de Chinese markt, hun netwerk van partners of klanten uitbreiden en internationale ervaring in het pitchen opdoen. En POM Limburg doet er nog een schepje bovenop. Gedeputeerde Tom Vandeput: “In aanloop naar de wedstrijd voorzien de POM-antennes een aantal infosessies voor Limburgse start-ups. Bovendien krijgen alle bedrijven die de halve finale halen, de kans om beroep te doen op een pool van experten, die hun pitch onder de loep neemt. En uiteraard staat onze China Desk permanent paraat voor extra ondersteuning.”

Hoofdrolspeler in wereldeconomie
Het is inmiddels de vierde keer dat de wedstrijd georganiseerd wordt. In 2017 behaalde het Hasseltse bedrijf Fibricheck nog een knappe vijfde plaats. Ondertussen is THero een gevestigde waarde in innovatie en ondernemerschap geworden. Deelnemers worden beoordeeld op innovatie en creativiteit, impact van het product en relevantie van de business voor de Chinese economie. De wedstrijd vindt in november plaats – wegens corona dit jaar uitzonderlijk digitaal – en inschrijven kan nog tot einde juli. De winnaar ontvangt een geldprijs en kantoorruimte in China. Tom Vandeput: “China is nog steeds één van de hoofdrolspelers in de wereldeconomie. Vanuit POM Limburg willen we dan ook zoveel mogelijk Limburgse start-ups motiveren om deel te nemen.”

  • 21-04-2021
  • Thema's

    • Sectoren
  • Deel dit artikel via


  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

Contactinformatie

Corda Campus, gebouw 6B
Kempische Steenweg 303/bus 101
B-3500 Hasselt
T +32 (0)11 300 100

info@pomlimburg.be
Routebeschrijving
Disclaimer
Privacy

Contactformulier

Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.