Terug naar overzicht POM Limburg wordt Vlaamse start-uppartner van VIL

Zesde editie van start-upevent LogiLAUNCH komt naar Limburg

POM Limburg wordt de Vlaamse start-uppartner van VIL, het innovatieplatform voor de logistiek, en Log!Ville, het logistiek democentrum in Niel. Concreet zet POM Limburg mee haar schouders onder LogiLAUNCH, het VIL-matchmakingevent voor start-ups en mature bedrijven, dat vorige week voor de vijfde keer georganiseerd werd. In maart 2022 zal voor het eerst een Limburgse editie van dat event plaatsvinden. In de toekomst zal LogiLAUNCH afwisselend in Niel en in Limburg doorgaan.

VIL organiseert LogiLAUNCH, een matchmakingevent voor start-ups en mature bedrijven, sinds 2017. Vorige week vond een vijfde succesvolle editie plaats in Log!Ville. In maart 2022 wordt LogiLAUNCH voor het eerst in Limburg georganiseerd, op Thor Park in Genk. Daarna gaat het event afwisselend in Niel en in Limburg door. Als Vlaamse start-uppartner zet POM Limburg mee haar schouders onder LogiLAUNCH. VIL en POM Limburg tillen het event samen naar een hoger niveau. Gedeputeerde voor economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “Bedrijven en start-ups worden niet alleen met elkaar in contact gebracht tijdens het event, maar ook verder begeleid tijdens cocreatiesessies en een-op-eengesprekken. Bovendien kunnen wij door onze grensoverschrijdende werking ook bedrijven uit de Maas-Rijnregio betrekken.”

Matchmaking
In 2020 waren er in Limburg 223 starters in de logistiek. Dat bewijst het belang van de logistieke sector voor Limburg, maar ook de rol van Limburg als start-upprovincie. POM Limburg gelooft sterk in het samenbrengen van die start-ups en mature bedrijven. Gedeputeerde Tom Vandeput: “Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Ondanks grote inspanningen is het voor mature bedrijven niet evident om steeds bij te blijven. Voor jonge, wendbare start-ups is dat een ander verhaal: innovatie is hun core business. Wanneer die twee elkaar ontmoeten, ontstaat een win-win. Want daar waar een start-up op zoek is naar eerste klanten, zoekt een matuur bedrijf vernieuwing.”

Troeven
Limburg heeft heel wat logistieke troeven in huis. Denk aan de centrale ligging in West-Europa, de rechtstreekse verbinding met de Haven van Antwerpen en de beschikbaarheid van ruimte om te ondernemen. Tom Vandeput: “Met een toegevoegde waarde van 3,1 miljard euro en meer dan 15.000 rechtstreeks tewerkgestelden, neemt het belang van de logistieke sector in het Limburgse economische weefsel alleen maar toe. Met deze samenwerking onderstrepen we dat belang en verhogen we de competitiviteit van Limburgse bedrijven op vlak van logistiek.”

 • 28-10-2021
 • Thema's

  • Deel dit artikel via


    Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

  Contactinformatie

  Corda Campus, gebouw 6B
  Kempische Steenweg 303/bus 101
  B-3500 Hasselt
  T +32 (0)11 300 100

  info@pomlimburg.be
  Routebeschrijving
  Disclaimer
  Privacy

  Contactformulier

  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
  POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.