Terug naar overzicht POM Limburg wil warmtenet realiseren op Thor Park

Interreg Vlaanderen-Nederland heeft recent het project ‘Smart Energy Link’ goedgekeurd. Hierdoor zal op tien verschillende bedrijventerreinen in Vlaanderen en Nederland een innovatief Lokaal Smart Grid worden ontwikkeld. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg is partner in het project.

Gedeputeerde Erik Gerits, voorzitter van POM Limburg: "POM Limburg ondersteunt de uitbouw van een warmtenet op Thor Park in Genk. Bedrijven die zich aansluiten op het warmtenet dat er door EnergyVille, Infrax en de stad Genk ontwikkeld wordt, krijgen van POM Limburg een investeringssubsidie voor een deel van de totale kosten die nodig zijn voor de aansluiting. Door de slimme uitwisseling van restwarmte kunnen bedrijven hun energiekosten drukken en kan Thor Park verder uitgroeien tot dé innovatieve hotspot voor technologie, energie en innovatie."

Meer info

  • 23-06-2017
  • Thema's

    • Ruimte
  • Bijlagen

    PDF Artikel Download
  • Deel dit artikel via


  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

Contactinformatie

Corda Campus, gebouw 6B
Kempische Steenweg 303/bus 101
B-3500 Hasselt
T +32 (0)11 300 100

info@pomlimburg.be
Routebeschrijving
Disclaimer
Privacy

Contactformulier

Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.