Terug naar overzicht POM Limburg wil meer internationaal talent aantrekken

Hoogopgeleide anderstaligen zijn een meerwaarde voor Limburgse bedrijven. Deze overtuiging leidde tot de organisatie van een webinar door team Welkommanagement van POM Limburg. Deskundigen van Voka Limburg, VDAB, Core en UHasselt delen hun expertise. Gedeputeerde voor Economie en POM-voorzitter Tom Vandeput: “Limburg moet verder groeien. Die economische ontwikkeling maakt onze provincie aantrekkelijker voor internationaal talent. Het is belangrijk dat we dat talent naar waarde schatten.”

Buitenlandse kenniswerkers vinden moeilijk toegang tot de arbeidsmarkt. Hun diploma wordt niet erkend, of de taal is een barrière. Waar er bij nieuwkomers vaak aan laaggeschoolden gedacht wordt, is 39 procent hooggeschoold en behaalde in zijn thuisland een bachelor- of masterdiploma. Terzelfdertijd vinden bedrijven vaak niet de juiste invulling voor vacatures. Gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “We moeten die twee uitdagingen aan elkaar koppelen. POM wil Limburgse bedrijven dan ook aanmoedigen tot het aanwerven van internationaal talent.”

Experten en getuigenissen
Om bedrijven bewuster te maken van het potentieel van die kenniswerkers, organiseert POM op dinsdag 15 juni een webinar. Verschillende sprekers delen hun expertise. Cathérine Dreesen, directeur Internationalisatie bij Voka Limburg, legt de nadruk op internationaal ondernemen. VDAB-projectleider Etienne Jammaers en intercultureel coach Ilse Janssenswillen duiden de meerwaarde van internationaal talent. Prof. Dr. Elly Van de Velde licht de internationale ambities van UHasselt toe. Het geheel wordt aangevuld met getuigenissen van hoogopgeleide anderstaligen en ervaren bedrijfsleiders.

Welkommanagement
Het team Welkommanagement is een nieuwe dienst van POM Limburg, die in het leven geroepen werd om meer aan acquisitie te doen. Tom Vandeput: “Limburg heeft alle troeven in handen om uit te groeien tot een economische topregio. We moeten onze regio dus aantrekkelijker maken voor innovatieve bedrijven en nieuw talent. Ook over de provincie- en landsgrenzen heen. Welkommanagement is hiervoor het nieuwe aanspreekpunt.” Het team werkt nauw samen met Vlaamse instellingen FIT (Flanders Investment & Trade) en VLAIO (Agentschap Innoveren & Ondernemen).

Herbekijk het webinar:

 • 14-06-2021
 • Thema's

  • Deel dit artikel via


    Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

  Contactinformatie

  Corda Campus, gebouw 6B
  Kempische Steenweg 303/bus 101
  B-3500 Hasselt
  T +32 (0)11 300 100

  info@pomlimburg.be
  Routebeschrijving
  Disclaimer
  Privacy

  Contactformulier

  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
  POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.