Terug naar overzicht POM Limburg bereikt akkoord over verkoop bedrijvencentra

POM Limburg en de andere aandeelhouders hebben een overeenkomst bereikt met de groep Officenter over de verkoop van de NV Bedrijvencentra Limburg. Deze NV telt in totaal zeven bedrijvencentra. Ze bevinden zich in Hasselt, Beringen, Pelt, Genk, Sint-Truiden, Tongeren en Maasmechelen.

“Toen de GOM, die de voorloper was van POM Limburg, destijds de Bedrijvencentra realiseerde was dat een voorbeeld voor de private sector. Vandaag zijn bedrijvencentra en gedeelde kantoorruimten onderdeel geworden van ons economisch weefsel. Met de campussen, zoals de Corda Campus waar POM Limburg mee aan de wieg stond, hebben we vervolgens een volgende stap in die evolutie gezet. Het was tijd om de Limburgse Bedrijvencentra een nieuwe toekomst te geven. En als overheidsorganisatie moet je niet willen wat de private sector ook doet, maar wel wat de private sector nog niet doet of kan doen. Daarom zijn we blij dat we de Bedrijvencentra over kunnen dragen aan een Limburgse partij in dit domein zijn sporen al ruimschoots verdiend heeft”, aldus POM Limburg-voorzitter Tom vandeput.

Deze 7 bedrijvencentra zijn samen goed voor een totale oppervlakte van circa 12.000 m² kantoren en ateliers. De totale verkoopprijs bedraagt 7 miljoen euro. De overdracht van de terreinen gebeurt officieel vanaf 1 januari 2021. De 7 bedrijvencentra zijn ontstaan op initiatief van POM Limburg in samenwerking met een aantal bedrijven en financiële instellingen. De 12.000 m² kantoren en ateliers zijn vooral bedoeld voor startende Limburgse ondernemingen. Deze jonge bedrijven kunnen deze ruimtes tegen gunstige voorwaarden huren. Ze beschikken er over gemeenschappelijke voorzieningen (vergaderzalen, refter, ruime parking, technische diensten) en over gedeelde secretariaatsdiensten (gezamenlijk onthaal, telefonische permanentie). Deze gepersonaliseerde dienstverlening laat deze startende ondernemingen toe om zich volledig te focussen op de verdere groei van hun bedrijf.

"De missie van POM Limburg is de voorbije jaren geëvolueerd", stelt Tom Vandeput. "POM Limburg bezat één derde van de aandelen en nam ook het management voor haar rekening. Het uitbaten van bedrijvencentra is echter niet langer een kerntaak voor POM Limburg. Daarom ondersteunen wij, samen met de andere aandeelhouders, deze overname. Uiteraard moet dit gebeuren met respect voor onze visie en de belangen van onze klanten. We hebben er alvast vertrouwen in dat we met Officenter de juiste partner hebben gevonden. Met de vrijgekomen middelen kunnen we dan projecten realiseren, die wel tot onze kernopdracht behoren zoals de ontwikkeling van nieuwe innovatieve bedrijventerreinen."

  • 28-10-2020
  • Thema's

    • Ruimte
  • Deel dit artikel via


  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

Contactinformatie

Corda Campus, gebouw 6B
Kempische Steenweg 303/bus 101
B-3500 Hasselt
T +32 (0)11 300 100

info@pomlimburg.be
Routebeschrijving
Disclaimer
Privacy

Contactformulier

Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.