Terug naar overzicht POM-antennes willen start-ups en mature bedrijven verbinden

POM-voorzitter Tom Vandeput wil drempel naar ondernemerschap verlagen.

Uit het Grote Limburgonderzoek van UHasselt en Het Belang van Limburg blijkt dat wie uit een ondernemersfamilie komt, sneller de stap zal zetten om een innovatieve start-up op te richten. POM Limburg zal binnenkort hierop anticiperen met haar POM-antennes, ongeacht de achtergrond van de oprichter van de start-up, kondigt POM-voorzitter Tom Vandeput aan.

“Op zeven locaties in Limburg zal men actief start-ups/scale-ups en mature economie met elkaar in contact brengen. Voor start-ups zijn de eerste klanten vaak de grootste uitdaging, terwijl mature bedrijven hun voordeel kunnen doen met de innovaties die de Limburgse start-ups te bieden hebben. Matchmaking tussen mature bedrijven en start-ups zie ik als een hefboom voor economische groei in Limburg. Start-ups kunnen dankzij hun eerste klanten hun aanbod verfijnen, bijsturen of verder investeren in hun ontwikkeling, terwijl mature bedrijven nieuwe invalshoeken krijgen, oplossingen die hen efficiënter en dus meer competitief maken. Op die manier kweken ze een innovatievere bedrijfscultuur en halen gespecialiseerde en up-to-date kennis binnen, hetgeen hen weerbaarder maakt. Maar om tot een goede match te komen ligt er nog wat werk op de plank. Het is niet evident om een samenwerking op te zetten. Beiden moeten immers dezelfde taal spreken.”

De POM-antennes kan je vergelijken met een gsm netwerk: niet overal heb je goede ontvangst. Om dit op te lossen kan een gsm antenne bij geplaatst worden. Zo werken ook de POM-antennes. Door aanwezigheid in de Limburgse incubatoren werkt men dichter bij de start-ups die er werken, kan men hen rechtstreeks benaderen en hen betrekken met de diverse POM-platformen. De POM-antennes zullen in eerste instantie uitgerold worden in de verschillende incubatoren, namelijk Corda INCubator, IncubaThor, C-mine Crib, DronePort, GreenVille, Agropolis en BioVille. Op termijn willen we deze werking nog verder uitbreiden naar nieuwe locaties en doelgroepen.

“Met dit initiatief zijn we aanvullend op hetgeen er vandaag al bestaat rond de ondersteuning van start-ups in Limburg. Daarom ondersteunen wij met POM Limburg ook de LSU-werking van onze collega’s van LRM” besluit Tom Vandeput.

 • 02-12-2020
 • Thema's

  • Deel dit artikel via


    Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

  Contactinformatie

  Corda Campus, gebouw 6B
  Kempische Steenweg 303/bus 101
  B-3500 Hasselt
  T +32 (0)11 300 100

  info@pomlimburg.be
  Routebeschrijving
  Disclaimer
  Privacy

  Contactformulier

  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
  POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.