Terug naar overzicht Welke opportuniteiten biedt e-commerce in Limburg? Kick-off op 28/2

De versterking van e-commerce en e-logistics is cruciaal om Limburg te versnellen tot een logistieke topregio. Daarom slaan VOKA en POM Limburg de handen in mekaar met het project ‘Transitie naar gespecialiseerde logistiek’. Ons doel? Logistieke concepten ontwikkelen ter versterking van e-commerce en zo de Limburgse bedrijven kosten laten besparen. Ontdek op 28 februari een voorstel voor horizontale samenwerking rond e-logistics tijdens de aftrap van het jaarprogramma 2018.

E-commerce is vandaag de dag niet meer weg te denken. Iedere dag worden massa’s pakketjes online besteld en aan huis geleverd. Slogans als ‘Vandaag besteld, morgen bij u geleverd’ horen we dagelijks. Bovendien is e-commerce nog steeds bezig aan haar opmars. Deze markt biedt natuurlijk ook opportuniteiten voor onze Limburgse kmo’s. Hierop inzetten is voor onze lokale en regionale economische ontwikkeling cruciaal.

Hoe gaan we te werk?
POM Limburg ondersteunt Voka bij de uitvoering van dit project. Dit project is mogelijk dankzij de financiële steun van de provincie Limburg (€16.000) en van EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (€102.000).

Input van 50 Limbursgse bedrijven via plaatsbezoeken
In de eerste fase screenden we vorig jaar 50 zorgvuldig geselecteerde bedrijven op hun potentieel voor e-commerce en e-logistics. Dit waren bedrijven die hierin al actief zijn maar ook bedrijven die hun eerste stappen wensen te zetten. Op basis van deze info ontwikkelden we eerste ruwe concepten voor horizontale samenwerking rond e-logistics. Hiervoor werkten we nauw samen met het VIL (Vlaamse innovatieplatform voor de logistieke sector). Op 28 februari kan je als eerste hiermee kennis maken. (zie onder)

Concepttafels: samen tot kostenbesparende concepten komen
In de loop van 2018 verfijnen we via concepttafels deze ruwe concepten samen met de Limburgse bedrijven. In deze concepten staan horizontale samenwerking centraal met als doel kosten te besparen. Hiervoor organiseren we 3 soorten concepttafels:

  1. Gluren bij de buren - een exclusieve blik in de interne keuken van andere logistieke bedrijven actief in e-commerce
  2. Laat je inspireren - inspirerende sprekers over e-commerce
  3. Aan de slag – geef mee vorm aan de concepten tijdens deze concepttafels

Eerste concepttafel 2018 - 28 februari
Kom op de Corda Campus op 28 februari als eerste een piste voor horizontale samenwerking rond e-logistics ontdekken. Je slaat twee vliegen in 1 klap, want tijdenss deze concepttafel zullen 2 inspirerende sprekers hun succesverhaal rond e-logistics met je delen.

Programma
19u00: Ontvangst
19u30: Carlos Baus van Bose over de Bose-aanpak van omnichannel en e-fulfilment
20u00: Karine Valy, zaakvoerster van La Bottega – ‘Horizontale samenwerking tussen La Bottega en Maison Lab'
20u30: Dirk De Vylder van VIL– voorstel project ‘Transitie naar gespecialiseerde logistiek’
21u00: Netwerkreceptie

Locatie?
Corda Conference (Corda Campus, gebouw Corda 1, zaal 4, Kempische Steenweg 311, 3500 Hasselt)

Wanneer?
Woensdag 28 februari 2018 – ontvangst om 19u

Inschrijven:
https://www.voka.be/diensten/ontdek-de-toekomst-va...

Programma 2018
Het uitgebreide programma van alle concepttafels kan je raadplegen op: https://www.voka.be/diensten/transitie-jaarprogram...


  • 13-02-2018
  • Thema's

    • Sectoren
  • Deel dit artikel via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contactinformatie

Corda Campus, gebouw 6B
Kempische Steenweg 303/bus 101
B-3500 Hasselt
T +32 (0)11 300 100

info@pomlimburg.be
Routebeschrijving
Disclaimer
Privacy

Contactformulier

POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg, vzw LER en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.