Terug naar overzicht Minister Crevits investeert 1 miljoen euro in Smart Manufacturing Campus Thor Park Waterschei

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits zal ook Vlaanderen 1 miljoen euro investeren in de Smart Manufacturing Campus Thor Park in Genk. Daar komt een gebouw van circa 8000 m² en technologie-uitrusting voor een campus voor maakindustrie. De campus moet bijdragen tot de transformatie van de vroeger op steenkool gerichte economie naar een duurzame economie rond energieactiviteiten. Op de campus zal aan bedrijven toptechnologie en expertise aangeboden worden. Het project wordt beheerd door de NV MO-THOR die het gebouw zal realiseren. De uitbouw van de campus zal worden opgenomen door stad Genk, LRM, KULeuven, Flanders Make, SIRRIS en POM Limburg. Het project heeft een totale kostprijs van 16 miljoen euro.

Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits: “Met de Smart Manufacturing Campus krijgt de Thorsite op de vroegere mijnsite van Waterschei verder invulling als site voor de maakindustrie. Dit is één van de belangrijke innovatieprojecten in Limburg waar er ruimte komt om te werken rond toptechnologie rond veranderende energiesystemen. Er was al voor 5,2 miljoen Europese steun goedgekeurd. Vlaams minister van Economie investeert vanuit Vlaanderen nog eens 1 miljoen euro in dit project.”

  • 10-04-2020
  • Thema's

    • Kennis
    • Ruimte
    • Sectoren
  • Deel dit artikel via


  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

Contactinformatie

Corda Campus, gebouw 6B
Kempische Steenweg 303/bus 101
B-3500 Hasselt
T +32 (0)11 300 100

info@pomlimburg.be
Routebeschrijving
Disclaimer
Privacy

Contactformulier

Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.