Terug naar overzicht Medewerkers POM Limburg houden afstand

Sinds enkele weken lopen alle medewerkers en bezoekers van POM Limburg rond met een SafeDistance-apparaat rond de hals. De sensor van dit toestel zorgt ervoor dat ze op kantoor steeds anderhalve meter afstand van elkaar houden. Wanneer er toch onvoldoende afstand is, geeft het toestel automatisch een geluidssignaal. "Dankzij dit toestel kunnen de medewerkers in veilige omstandigheden komen werken, zonder dat ze de hele tijd een mondmasker moeten dragen", verduidelijkt gedeputeerde en POM-voorzitter Tom Vandeput dit initiatief.

Op kantoor is het soms moeilijk om de sociale afstand correct in te schatten. De medewerkers en bezoekers van POM Limburg maken daarom gebruik van een SafeDistance-apparaat. Deze (Belgische) technologie meet en rapporteert automatisch de sociale afstand.

Sinds begin september combineren de medewerkers van POM Limburg thuiswerk met een verhoogde aanwezigheid op kantoor. Dit laatste is belangrijk. Fysieke vergaderingen blijken het meest geschikt om de creatieve interactie tussen medewerkers te stimuleren.

“Als werkgever streven we naar de veiligst mogelijke werkomstandigheden voor onze medewerkers. Hetzelfde geldt voor bezoekers van POM Limburg. De apparaten voor bezoekers worden na gebruik steevast ontsmet”, verklaart Tom Vandeput de meerwaarde van het apparaat.

De reacties bij de POM-medewerkers zijn positief. "We beseffen dat het coronavirus nog een hele tijd in het land zal zijn. Dit virus mag ons er niet van weerhouden om naar kantoor te komen. Het SafeDistance-apparaat is een handig hulpmiddel om zo veilig mogelijk te blijven doorwerken", zo valt te horen.

 • 12-10-2020
 • Thema's

  • Deel dit artikel via


    Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

  Contactinformatie

  Corda Campus, gebouw 6B
  Kempische Steenweg 303/bus 101
  B-3500 Hasselt
  T +32 (0)11 300 100

  info@pomlimburg.be
  Routebeschrijving
  Disclaimer
  Privacy

  Contactformulier

  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
  POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.