Terug naar overzicht Limburgse start-ups krijgen uitvalsbasis in China

China Desk en Limburg Startup slaan handen in elkaar voor uitbreiding Take A Seat

Dankzij de China Desk van POM Limburg kan het ‘Take A Seat’-programma van Limburg Startup uitbreiden naar de Chinese markt. Via Take A Seat kunnen Limburgse start-ups gemakkelijk terecht in een internationale incubator. Na Nederland, Duitsland, de USA en Singapore wordt nu ook China aan de lijst toegevoegd. In samenwerking met internationale accelerator Brinc krijgen geïnteresseerde start-ups één maand lang kantoorruimte in de stad Guangzhou, aangevuld met lokale aanspreekpunten.

Limburg Startup lanceerde Take A Seat ongeveer twee jaar geleden. Het programma helpt start-ups om hun business internationaal uit te bouwen. Take A Seat biedt hen een uitvalsbasis in een buitenlandse incubator, inclusief contacten ter plaatse. Met Heerlen (NL), Aken (DU), San Francisco en New York (USA) en Singapore bestond al een samenwerking, maar dankzij de China Desk van POM Limburg wordt Guangzhou in China nu ook aan dit lijstje toegevoegd. Gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “POM ging recent een partnership aan met de internationale accelerator Brinc, die haar hoofdkwartier in Hong Kong heeft. Brinc heeft een netwerk in 9 verschillende landen en biedt ondersteuning aan groeiende start-ups. De organisatie is dus de ideale partner voor de uitbreiding van Take A Seat naar China.”

Groeiend initiatief
Take A Seat is twee jaar oud, en het initiatief is nog steeds groeiende. Corporate Community Manager van Limburg Startup Marc Beenders: “De laatste 15 maanden hebben we ongeveer 30 start-ups geconnecteerd met het buitenland, zowel met onze buurlanden als de Verenigde Staten. Dat zijn mooie resultaten, maar we zien nog veel groeimarge. Dankzij de nieuwe samenwerking met een wereldspeler als China wordt onze community plots vier tot vijf keer zo groot.”

Belang van China
Het belang van China als economische grootmacht is niet te onderschatten. Gedeputeerde Tom Vandeput: “Het is dan ook belangrijk dat we onze relatie met dat land zo warm mogelijk houden, en bedrijven aanmoedigen om hun kans te wagen. Dat is waar de China Desk van POM dagelijks aan werkt. Zonder netwerk ter plaatse is het echter quasi onmogelijk om die gigantische markt alleen te bewerken. Dit soort initiatieven kunnen we dus alleen maar aanmoedigen.”

  • 15-07-2021
  • Thema's

    • Sectoren
  • Deel dit artikel via


  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

Contactinformatie

Corda Campus, gebouw 6B
Kempische Steenweg 303/bus 101
B-3500 Hasselt
T +32 (0)11 300 100

info@pomlimburg.be
Routebeschrijving
Disclaimer
Privacy

Contactformulier

Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.