Terug naar overzicht ​Limburgse deputatie vraagt verlenging ontwrichte zone

De Limburgse deputatie heeft aan de nieuwe federale regering gevraagd dat Limburg ook na 2021 de erkenning behoudt van ontwrichte zone.

De erkenning van Limburg als ontwrichte zone gaat terug tot de sluiting van Ford. In de nasleep van deze sluiting kreeg Limburg in april 2015 het statuut van ontwrichte zone. Dankzij deze erkenning kunnen bedrijven twee jaar lang genieten van een vrijstelling van 25 procent op de bedrijfsvoorheffing voor elke gecreëerde arbeidsplaats.

Schattingen leren dat de erkenning van Limburg als ontwrichte zone meer dan 5.000 bijkomende jobs opleverde. Eind april 2021 loopt de erkenning als ontwrichte zone echter af. In het federale regeerakkoord staat dat de nieuwe regering effectief werk wil maken van deze verlenging. De Limburgse deputatie heeft nu een brief gestuurd aan premier Alexander De Croo en minister van Financiën Vincent Van Peteghem om die verlenging zo snel mogelijk in orde te brengen.

“De coronacrisis heeft de Limburgse economie zwaar getroffen”, verduidelijkt gedeputeerde van Economie Tom Vandeput. “De economie is bovendien erg conjunctuurgevoelig. Elke steunmaatregel voor jobcreatie is daarom hard nodig.”

  • 06-10-2020
  • Thema's

    • Kennis
    • Ruimte
    • Sectoren
  • Deel dit artikel via


  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

Contactinformatie

Corda Campus, gebouw 6B
Kempische Steenweg 303/bus 101
B-3500 Hasselt
T +32 (0)11 300 100

info@pomlimburg.be
Routebeschrijving
Disclaimer
Privacy

Contactformulier

Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.