Terug naar overzicht Inschrijving voor zorgberoepenrally voor secundaire scholen gestart

Zorgberoep iets voor mij?
Om te anticiperen op een groeiend tekort aan personeel in de zorg- en welzijnssector organiseert POM Limburg, samen met Het Beroepenhuis vzw en 14 Limburgse (zorg)organisaties, dit najaar de zorgberoepenrally.

Tijdens een zorgberoepenrally doorlopen de leerlingen een circuit waarbij ze een 4-tal zorgberoepen ontdekken via doe-activiteiten in een realistische context. Bij de te ontdekken beroepen wordt er gefocust op de talenten en competenties die noodzakelijk zijn in deze sector. De leerlingen zijn zo’n 3 uren ter plaatse en voor elk zorgberoep wordt er een 30-tal minuten voorzien. Deze zorgberoepenrally vormt de ideale gelegenheid voor de leerlingen om zelf te ondervinden of een zorgberoep al dan niet iets voor hen is weggelegd.

Gericht naar alle studierichtingen 3de graad secundair onderwijs
Alle studierichtingen van de 3de graad kunnen zich inschrijven voor de zorgberoepenrally en dit in een traject en locatie naar keuze (Hasselt, Genk, Heusden-Zolder en Overpelt). Naargelang het gekozen traject kunnen de zorgberoepen verschillen (zorgkundige, (thuis)verpleegkundige, ergotherapeut, laborant, diëtist, …). Ten laatste op 7 september zal je deelname bevestigd worden en dit met vermelding van het traject en de locatie. Je ontvangt dan ook de verdere praktische informatie en de lesvoorbereiding om de leerlingen voor te bereiden op hun deelname.

Deelnemende (zorg)organisaties
UCLL, HBO5 Verpleegkunde Genk, Hogeschool PXL, PIVH, Hast HBO5 Verpleegkunde, Ziekenhuis Oost-Limburg, Jessa Ziekenhuis (Campus Virga Jessa & Campus Salvator), WZC Salvator, Revalidatie & MS Centrum Overpelt, Mariaziekenhuis, WZC Immaculata, WICO, Sint-Franciscusziekenhuis en het Wit-Gele Kruis.

Interesse?
Schrijf je klas snel in want het aantal plaatsen is beperkt ! Deze activiteit is volledig gratis, voor het vervoer zorgt de klas zelf.

 • 07-05-2018
 • Thema's

  • Deel dit artikel via


    Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

  Contactinformatie

  Corda Campus, gebouw 6B
  Kempische Steenweg 303/bus 101
  B-3500 Hasselt
  T +32 (0)11 300 100

  info@pomlimburg.be
  Routebeschrijving
  Disclaimer
  Privacy

  Contactformulier

  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
  POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.