Terug naar overzicht Het antwoord op het leven, het universum en alles kan je beleven op 22 oktober… in Maasmechelen

42. Dat is het antwoord dat Deep Thought, de slimste computer in het universum, na 7,5 miljoen jaar berekeningen gaf op de Ultieme Vraag over het leven, het universum en alles. Het komt uit het verhaal 'The Hitchhiker's' Guide to The Galaxy en het was de inspiratie voor het ondernemersfestival Forty Two. Voor deze editie komt het festival naar België. Meer specifiek Maasmechelen.

In 2018 vond de eerste editie van Forty Two plaats in Valkenburg in Nederlands-Limburg. Het werd een mix van business, filosofie, entertainment en comedy. En die formule sloeg duidelijk aan, want in 2019 volgde al meteen de tweede succesvolle editie. En toen…

“…toen kwam het grote C-woord”, zegt Jeroen Meens, geestelijke vader van Forty Two. In 2020 kon geen nieuwe editie gehouden worden. Maar het team van Forty Two zat niet stil. Ze versterkten hun team, organiseerden enkele kleinere coronaproof events en riepen ‘The Forty Two podcast’ het leven in. “In tijden van onzekerheid, is het belangrijk dat je terug kunt grijpen naar je geloof als organisatie, je waarom. We geloven dat er net meer dan ooit nood is aan een nieuwe Forty Two-editie voor 2021. We merkten het ook aan de vraag van bezoekers en partners. Er is nood om mensen terug met elkaar te verbinden: ondernemers onder elkaar, werkgevers en werknemers, collega’s en vrienden.”

Op 22 oktober zal de derde editie van Forty Two voor de eerste keer doorgaan in Belgisch-Limburg. “Yep,” lacht geestelijke moeder van Forty Two Sabine Put, “we komen naar België. Onze FTE’s (nvdr. Forty Two Explorers) zijn merendeels ook van België. Hier horen we thuis. En we voelen dat verbondenheid meer dan ooit ook hier nodig is.”

Om de verhuis naar Belgisch-Limburg in goede banen te leiden, klopte het team van Forty Two aan bij POM Limburg. “We gingen samen met hen na op welke locatie in Limburg een ondernemersfestival echte meerwaarde zou kunnen opleveren”, vult Jeroen aan. “Heel wat regio’s werden zorgvuldig uitgekamd en uiteindelijk viel ons oog, dankzij POM Limburg, op Maasmechelen.” Voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “Bij POM willen we ook de economische ecosystemen in Noord- en Zuid-Limburg stimuleren. Daarom vinden we het belangrijk dat Forty Two de verschillende Limburgse regio’s aandoet. Het Maasland leek ons de ideale startlocatie. Verder werken we samen aan het inhoudelijke programma. We gaan op zoek naar innoverende sprekers rond digitalisering en duurzaamheid, niet toevallig twee speerpunten uit onze werking én prioriteiten uit het SALKturboplan.”

Burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen vult aan: “Ik ben bijzonder verheugd dat Maasmechelen als locatie werd gekozen voor een innovatief event als Forty Two. De match met onze gemeente is er alvast, want innovatie zit in ons DNA. Denk maar aan onze recente projecten voor andersvaliden en het onderzoekscentrum Ecotron.”

Gedelegeerd Bestuurder van UNIZO Limburg Bart Lodewyckx: “Forty Two is voor mij met stip het leukste event van het jaar. Gewoon omdat je die combinatie van een unieke sfeer en een indrukwekkende line-up met sterke inspirerende content nergens anders vindt.”

“We staan te popelen om ein-de-lijk opnieuw een geweldige Forty Two-editie neer te zetten!”, voegt Jeroen nog toe. ”Hoog tijd dat we onszelf terug de betere vragen kunnen stellen.”

Meer info en tickets

Forty Two congrestival
22 oktober
Hotel Terhills, Maasmechelen

 • 10-09-2021
 • Thema's

  • Deel dit artikel via


    Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

  Contactinformatie

  Corda Campus, gebouw 6B
  Kempische Steenweg 303/bus 101
  B-3500 Hasselt
  T +32 (0)11 300 100

  info@pomlimburg.be
  Routebeschrijving
  Disclaimer
  Privacy

  Contactformulier

  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
  POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.