Terug naar overzicht Frank Zwerts wordt de nieuwe directeur van POM Limburg

Het directiecomité van POM Limburg heeft recent voor Frank Zwerts gekozen als algemeen directeur voor POM Limburg. Hij neemt op 1 oktober 2017 de fakkel over van Noël Slangen, die sinds januari 2017 als transitiemanager aan de slag was. Om de overgang vlot te laten verlopen, zullen Noël Slangen en de nieuwbakken directeur gedurende de maand september al samenwerken. Frank Zwerts zal deze functie vervolgens combineren met zijn taak als Algemeen Directeur van Locate in Limburg, de aanjager van buitenlandse bedrijven om ze te overhalen naar Limburg te komen. Het is onder andere de bedoeling dat de operationele werking van Locate in Limburg wordt geïntegreerd binnen de werking van POM Limburg, tegen dat het SALK-project eind 2018 afloopt.

Inhoudelijke revival: 24 nieuwe projecten en 8 platformen

“Noël Slangen heeft als Algemeen Directeur ad interim de organisatie terug op de sporen gezet. Zo werd het team gereorganiseerd en werden er 24 nieuwe projecten en 8 platformen goedgekeurd door het directiecomité. En we hebben in vier streken het LIRES-project al op de sporen gezet”, weet POM-voorzitter en gedeputeerde Erik Gerits. “Eén zaak is duidelijk: we zitten nu terug op een ambitielevel dat Limburg waardig is.”

Waarom Frank de geknipte man is

Om deze ambitieuze plannen waar te maken, vond POM Limburg met Frank Zwerts de geknipte man. Erik Gerits verduidelijkt: “We zijn heel blij dat een people manager als Frank Zwerts deze organisatie nu onder zijn vleugels neemt. Frank staat bekend als een ontdekker en iemand die verbindingen kan maken tussen economische stakeholders. Last but not least kan hij bogen op een ruime ervaring binnen zowel de financiële als de bedrijfswereld. In de loop van zijn carrière was Frank namelijk actief in de internationale banksector én als succesvol ondernemer (nvdr. Zwerts richtte in 2004 het technologische bedrijf Visys op, dat hij in 2014 verkocht).”

Vertrouwdheid met Limburgse economische landschap

Tot eind 2018 combineert Frank Zwerts beide taken. Vanaf 1 januari 2019 treedt hij voltijds in dienst bij POM Limburg. De jury kon uiteindelijk drie geschikte kandidaten voorleggen aan het directiecomité, waarvan twee als ‘zeer geschikt’ werden gezien. Daarbij was de ervaring met publieke stakeholders een selectiecriterium. Het directiecomité koos uiteindelijk voor Frank Zwerts omwille van zijn vertrouwdheid met het Limburgse economische landschap.

 • 26-07-2017
 • Thema's

  • Deel dit artikel via


    Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

  Contactinformatie

  Corda Campus, gebouw 6B
  Kempische Steenweg 303/bus 101
  B-3500 Hasselt
  T +32 (0)11 300 100

  info@pomlimburg.be
  Routebeschrijving
  Disclaimer
  Privacy

  Contactformulier

  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
  POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.