Terug naar overzicht Energy Mission brengt kruim van Europese energie-experten samen in Genk

Internationaal congres op Thor Park focust op energiebronnen van de toekomst

Op 21 en 22 oktober landt het internationaal congres Energy Mission voor het eerst in Limburg, op Thor Park in Genk. Organiserende partners POM Limburg, EnergyVille, Flux50 en Thor Park brengen het kruim van Europese energie-experten samen over de energiebronnen van de toekomst. Gedeputeerde voor economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “Energie-innovatie is van cruciaal belang voor de competitieve toekomst van de Limburgse economie. Met Energy Mission zetten we Limburg dan ook op de kaart als hotspot voor energiebedrijvigheid.”

Uiterlijk tegen 2050 moet Europa het eerste klimaatneutrale continent ter wereld worden, zegt de Europese Green Deal. Een torenhoge ambitie, waarin energietransitie een belangrijke rol speelt. Gedeputeerde Tom Vandeput: “Gestoeld op onze eigen innovatiekracht willen we voorsprong nemen in die klimaatuitdaging. Onze provincie scoort beter dan gemiddeld op vlak van CO2-uitstoot en groene energie, maar onze lat ligt hoger. We moeten overschakelen naar een volledig koolstofarm energiesysteem.”

Stedelijke omgeving, industrie en elektrificatie
Het doen slagen van die energietransitie vraagt een doelgerichte, sectoroverschrijdende aanpak. Hier speelt een internationaal congres als Energy Mission een belangrijke rol. Besluitvormers uit het bedrijfsleven, beleid en kennisinstellingen komen twee dagen lang samen in Genk, en debatteren over drie actuele energiethema’s: duurzame stedelijke omgeving, koolstofarme industrie en slimme en hernieuwbare elektrificatie. “Om de transitie naar een koolstofarme economie te kunnen maken en tegelijkertijd de competitiviteit van de Vlaamse industrie te verhogen, is cross-sectorale samenwerking tussen energie, IT en bouwbedrijven noodzakelijk”, aldus Frederik Loeckx, algemeen directeur van Flux50.

Thor Park
Het is geen toeval dat het congres op Thor Park plaatsvindt. Onderzoeksinstelling EnergyVille op de site vormt de spil van expertise rond duurzame energie in Vlaanderen, en daarbuiten. General manager van EnergyVille Gerrit Jan Schaeffer: “EnergyVille ontwikkelt technologieën en kennis om publieke en private stakeholders te ondersteunen bij hun transitie naar een energie-efficiënte, CO2-arme en duurzame stedelijke omgeving.” Joris Merckx, algemeen directeur Thor Park: “Op Thor Park verbinden we deze gerenommeerde onderzoeksinstelling met startende- en groeibedrijven en wereldspelers in de energiesector, de maakindustrie en ‘Smart City’-applicaties.”

Meer informatie


 • 21-10-2021
 • Thema's

  • Deel dit artikel via


    Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

  Contactinformatie

  Corda Campus, gebouw 6B
  Kempische Steenweg 303/bus 101
  B-3500 Hasselt
  T +32 (0)11 300 100

  info@pomlimburg.be
  Routebeschrijving
  Disclaimer
  Privacy

  Contactformulier

  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
  POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.