Terug naar overzicht Directie VLAIO bezoekt Limburg om relanceplannen te bespreken

Op 8 februari bracht de directie van VLAIO, het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, een bezoek aan de provincie Limburg. De delegatie, onder leiding van Directeur-Generaal Marc Andries, zakte af naar Limburg voor een meeting met POM Limburg en de Directie Ondernemen van Provincie Limburg. Tijdens de meeting stond het bespreken van de relanceplannen van de Vlaamse regering (Vlaamse Veerkracht) en SALKturbo op de agenda. Gedeputeerde voor Economie en POM Limburg Voorzitter Tom Vandeput was alvast opgetogen met het bezoek: ‘We hebben Limburg getoond als hotspot voor innovatie en ondernemerschap. Bovendien zijn we met ons economisch actieplan SALKturbo klaar om in nauwe samenwerking met VLAIO een voortrekkersrol te spelen in de economische relanceplannen van de Vlaamse overheid.’

Tijdens de meeting werden voornamelijk de Vlaamse en Limburgse relanceplannen besproken. Op Vlaams niveau zijn er zeven ambities uitgesproken in het Vlaamse Veerkrachtplan dat Minister-President Jan Jambon bekend maakte tijdens zijn Septemberverklaring. Zo wil Vlaanderen het zorg- en welzijnssysteem versterken, de overheid efficiënter maken, digitale transformatie versnellen, de economie verduurzamen, de coronacrisis beheren, meer investeren in mensen en talenten en de overheidsinvesteringen optrekken. In Limburg legde Provincie Limburg, POM Limburg en UHasselt in december de laatste hand aan het SALKturbo plan. Een plan dat van Limburg een voorloper moet maken op vlak van competitiviteit, duurzaamheid, digitalisering en inclusie. Daarnaast is zorg en welzijn al jaren een speerpuntsector voor POM Limburg.

"Opvallend zijn de vele gelijkenissen tussen beide plannen" aldus Mark Andries, administrateur-generaal bij Vlaio. "Limburg uit zich met dit plan als voorloper op gebied van veerkracht, iets wat wij enkel kunnen toejuichen."

"Intussen verzamelen sinds 22 januari Limburgse burgers en organisaties zich via de matchmakingwebsite SALKturbo.be om samen hun schouders te zetten onder een 300-tal uitgeschreven projectinspiraties om de Limburgse economie ook daadwerkelijk te versnellen.” Vult Tom Vandeput nog aan. “Op die manier neemt ons relanceplan een vliegende start. Samen gooien we de Limburgse troeven op tafel en nemen we het voortouw om te tonen wat we in huis hebben."

 • 18-02-2021
 • Thema's

  • Deel dit artikel via


    Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

  Contactinformatie

  Corda Campus, gebouw 6B
  Kempische Steenweg 303/bus 101
  B-3500 Hasselt
  T +32 (0)11 300 100

  info@pomlimburg.be
  Routebeschrijving
  Disclaimer
  Privacy

  Contactformulier

  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
  POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.