Terug naar overzicht 11-12 jarige leerlingen kunnen zorgberoepen ontdekken tijdens de Doedag

Op donderdag 25 oktober 2018 organiseren Het Beroepenhuis vzw en VDAB opnieuw een Doedag.
POM Limburg ondersteunt dit project door de leden uit haar platformwerking Zorg hiervoor te engageren.


Doedag voor basisonderwijs
Op verschillende locaties in Vlaanderen ontdekken de laatstejaarsleerlingen uit het basisonderwijs uiteenlopende technische en praktische beroepen. Aangezien de zorg- en welzijnssector voor grote uitdagingen staat, wordt deze sector, onder impuls van POM Limburg, extra in een positief daglicht gezet.
Tijdens de Doedag doorlopen de leerlingen in kleine groepen de verschillende beroepsactiviteiten en hun specificiteiten. Ze steken zelf de handen uit de mouwen en ontdekken hun talenten onder leiding van ervaren instructeurs. Het Beroepenhuis zorgt voor educatieve lespakketten om de Doedag in de klas maximaal te omkaderen.

Aanbod aan zorgberoepen en aantal plaatsen uitgebreid
Na een zeer succesvolle editie 2017, waarbij 132 leerlingen konden proeven van zorgberoepen, en de stijgende vraag vanuit basisscholen, staat de teller momenteel op 195 openstaande plaatsen en dit op 5 zorglocaties in Limburg (Hast HBO 5 Hasselt, Hast HBO 5 Neerpelt, Limburgse Zorgacademie (LiZa) in Genk, Mariaziekenhuis in Overpelt en PIVH-PXL Healthcare in Hasselt). Dit mooie (tussentijdse) resultaat is het werk van een samenwerking/engagement van 12 zorgorganisaties (Hast HBO 5 Hasselt, HBO Verpleegkunde Genk, Hogeschool PXL Verpleegkunde, Hogeschool UC Leuven-Limburg-UCLL, Jessa ziekenhuis, Mariaziekenhuis, PIVH Hasselt HBO Verpleegkunde, Wit-Gele Kruis Limburg, woonzorgcentrum (wzc) Immaculata, wzc Orelia, wzc Toermalien, Ziekenhuis Oost-Limburg-ZOL).

POM Limburg ondersteunt
Technische en praktische beroepen bieden heel wat mogelijkheden op de arbeidsmarkt, omdat er een chronisch tekort aan invulling is bij onze bedrijven en instellingen. Gezien het belang om leerlingen hier al op jonge leeftijd mee te laten kennismaken, zetten we vanuit POM Limburg dan ook graag onze schouders onder dit initiatief. “De Doedag verkleint de kloof tussen de arbeidsmarkt en het onderwijs. Daarom ondersteunt POM Limburg dit project ten volle en mobiliseerde het via haar platformwerking zoveel mogelijk zorgorganisaties. Misschien ontmoeten de organisaties dan wel hun toekomstige medewerkers.” aldus POM Directeur Frank Zwerts.

Meer info?
Interesse om als basisschool/klas deel te nemen aan de Doedag? Stuur uw contactgegevens door naar Het Beroepenhuis via doedag@beroepenhuis.be. In september 2018 wordt er door Het Beroepenhuis rechtstreeks contact met u opgenomen om de planning vorm te geven.

 • 27-06-2018
 • Thema's

  • Deel dit artikel via


    Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om onze locatie op Google Maps te kunnen zien.

  Contactinformatie

  Corda Campus, gebouw 6B
  Kempische Steenweg 303/bus 101
  B-3500 Hasselt
  T +32 (0)11 300 100

  info@pomlimburg.be
  Routebeschrijving
  Disclaimer
  Privacy

  Contactformulier

  Sta cookies toe van de categorie "Basisinteracties en functionaliteiten" om dit formlier te kunnen versturen.
  POM Limburg is de overkoepelende benaming voor de geïntegreerde werking, projecten en activiteiten van de instellingen POM Limburg, vzw ERSV Limburg en hiermee verbonden instellingen. POM Limburg voert het sociaaleconomisch beleid van de provincie Limburg uit.